T Comm Telematics

Logo- T Comm Telematics

T Comm Telematics is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het meten, registreren en in kaart brengen van de locatie van trailers, motor- en aanhangwagens. Ook is het mogelijk om de staat van de wagen en de inhoud te analyseren. De gegevens worden automatisch verzameld door middel van geïntegreerde systemen. Met deze gegevens kunnen de volgende logistieke processen geoptimaliseerd worde: efficiënter inplannen van werk, onderhoud inplannen op basis van gereden kilometers en altijd inzicht in de locatie van aanhangers en trucks zijn slechts enkele voorbeelden. De rest van de oplossingen worden verder op deze pagina uitgelegd. T Comm Telematics heeft een samenwerking met Trimble Transport & logistics en Tom Tom. Dit is om de producten kwalitatief erboven uit te laten stijgen. Het bedrijf heeft drie belangrijkste uitgangspunten:

  • Easy intelligence. Alle hard- en software zijn opgebouwd met Easy Intelligence als kernwaarde. Dit houdt in dat informatie eenvoudig te verkrijgen is en dat alle systemen gebruiksvriendelijk zijn gemaakt. Tevens zijn de producten makkelijk te installeren.
  • Customer focused. Wanneer een klant aanvullende wensen heeft op de bestaande systemen, denkt T Comm Telematics mee over een oplossing op maat. Bij alle processen binnen het bedrijf staat de klant voorop. Ze streven erna om de verwachtingen te overtreffen van de klant.
  • Betrouwbaarheid. Sinds 2006 is T Comm Telematics marktleider in de branche. Ze vinden het belangrijk om betrouwbaar te zijn en de werking van de systemen te garanderen. Bij storingen of andere incidenten zijn ze dus makkelijk bereikbaar en reageren ze actief.

Systemen

In overleg met de klant wordt er een systeem gekozen dat past bij het type voertuig van de klant. T Comm Telematics biedt vier systemen aan:

  • Basic. Dit systeem is binnen één uur geïnstalleerd. Uit de basis oplossing krijg je de volgende 3 rapportages: afgelegde routes op de kaart, Afgelegde routes in een dataoverzicht met informatie als locatie en snelheid en stilstand tijd. Dit systeem geeft inzicht in de locatie van alle geregistreerde voertuigen.
  • Advanced. Dit systeem geeft inzicht in de locatie van alle geregistreerde voertuigen. Daarnaast geeft het systeem informatie over het moment van aan- en afkoppelen en het openen en sluiten van deuren.
  • High. Dit systeem geeft inzicht in de locatie van alle geregistreerde voertuigen, informatie over momenten van aan- en afkoppelen en het openen en sluiten van deuren. Inclusief informatie over de temperatuur in de laadruimte en het brandstofniveau van de koelmachine. Alle informatie is in realtime-modus te volgen. je weet dus altijd waar de trailers zich bevinden en met welke lading. Door dit overzicht van alle trailerlocaties kunnen de routes efficiënter worden gepland. Op deze manier kun je voorkomen dat er te veel kilometers worden gereden en reduceer je het brandstofverbruik.

Voordelen voor de klanten

Als er een samenwerking wordt gesloten met T Comm Telmatics heeft de klant de volgende voordelen:

Efficiency verhogen

Je ontvangt 24/7 informatie over je motorwagens, aanhangwagens en trailers. Dit biedt de mogelijkheid om snel te anticiperen op storingen onderweg en snel ingrijpen bij calamiteiten.

Verhogen serviceniveau

Je ontvangt direct na een afgelegde rit een rapport die je dan gelijk kunt delen met je klanten. Omdat je realtime overal ter wereld mee kunt kijken in de vervoerscondities kan je eenvoudiger gemaakte afspraken met je klanten nakomen.

Bewijsvoering

Voorkom onnodige discussies over de condities tijdens het transport. Als de levering is afgeleverd  krijg je gelijk alle gegevens die relevant zijn. Zodat eventuele claims voorkomen kunnen worden.

Voorkomen van derving

Vanwege het deursluissysteem en het temperatuursysteem voorkom je derving van dure lading. Als er iets mis is krijgt de verantwoordelijke gelijk een notificatie. Zodat er direct ingegrepen kan worden. hiermee kunnen hoge kosten voorkomen worden.

Wil je dit merk vergelijken met de andere merken?

Bekijk hier ook de andere merken: